• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 13 квітня 2017 року на базі МОІППО кафедрою філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів проведено науково-практичний семінар «Тематика здорового харчування у змісті освіти середньої школи: МОЛОКО ТА МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ»

13 квітня 2017 року на базі МОІППО кафедрою філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів проведено науково-практичний семінар «Тематика здорового харчування у змісті освіти середньої школи: МОЛОКО ТА МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ»

2017-04-14

/Files/images/laktals/DSC02370.JPG

Із метою підвищення професійного рівня вчителів загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської області 13 квітня 2017 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти кафедрою філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів проведено науково-практичний семінар «Тематика здорового харчування у змісті освіти середньої школи: МОЛОКО ТА МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ».

Із вітальним словом до учасників звернувся Шуляр В. І., доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, який відзначив важливу роль заходу в розбудові громадянського суспільства, однією з умов існування якого є наявність грамотного активного споживача.

Слюсар Ольга Іванівна, методист кафедри філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів МОІППО, розповіла про форми підготовки вчителів до викладання курсу «Основи споживчих знань» та ознайомила присутніх із результатами конкурсу «Молодь тестує якість», у якому брали участь навчальні заклади області.

Овчарук Оксана Василівна, кандидат педагогічних наук, завідувач відділу компаративістики інформаційно-освітніх інновацій Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, у своєму виступі повідомила, що роль курсу «Основи споживчих знань» полягає в забезпеченні кращого розуміння молодим поколінням українців практичних аспектів фінансових питаньта дотримання ним здорового способу життя.

Про актуальність підтримки освітніх ініціатив із питань здорового харчування проінформувала Олійник Галина, координатор проекту «Три молочні продукти на день» Українського клубу аграрного бізнесу.

Голова відділу маркетингу компанії «Лакталіс–Україна», Наталія Джепо, розповіла учасникам науково-практичного семінару, що сьогодні «Лакталіс» в Україні виробляє близько 150 найменувань продукції під відомими брендами: President, «Дольче», «Лактонія», Lactel, «Фанні» і «ЛокоМоко».

Пужайчереда Лариса Миколаївна, головний редактор журналу «Економіка в школах України» ВГ «Основа», презентувала навчальні матеріали «Молоко та молочні продукти» для 6-7 класу, що підвищать обізнаність учителів у питаннях: здорового харчування, якості молочних продуктів, реалізації прав споживачів. Лариса Миколаївна зазначила, що виховання свідомого ставлення учнів до власного здоров’я є актуальним в контексті європейських стандартів.


/Files/images/laktals/DSC02363.JPG/Files/images/laktals/DSC02358.JPG

Захоплюючою була екскурсія на підприємство «Лакталіс» м. Миколаєва. Екскурсанти побачили повний робочий цикл підприємства, починаючи від підготовки і закінчуючи отриманням готової смачної продукції. Вразило відвідувачів сучасне обладнання, завдяки якому виробництво відповідає міжнародним стандартам.

Пісяля екскурсії Шуляр В.І. вручив учасникам сертифікати учасника науково-практичного семінару «Тематика здорового харчування у змісті освіти середньої школи: МОЛОКО ТА МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ», а Пужайчереда Л.М. - сертифікати семінару "Формуємо суспільство освіченого загалу засобамиекономічної, фінансової та підприємницької освіти".

У заході взяли участь учителі географії, економіки, української мови, трудового навчання, керівники краєзнавчих гуртків, музеїв загальноосвітніх навчальних закладів області

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi